Child Care Thailand

Ring oss: +47 95211268

Fra bloggen

Brev fra Yanni

Kjære medlemmer, venner, familie, bekjente og ukjente.

Brev fra Yanni, redigert av Kim
21.01.16

 

 

Året 2015 har for meg vært preget av en utrolig historie som for meg virket helt usannsynlig for bare 1 år siden. Alt det som har skjedd er ingenting annet enn en sann glede for både meg og mange andre. Med denne oppsummeringen vil jeg gjerne fortelle om den reisen som jeg og flere har gjort.

Jeg har i mange år levert ca. 20 kg med klær i en koffert til barnehjem, hver gang jeg har reist til Thailand. Som enslig følte jeg at jeg med dette bidro litt til en bedre hverdag for barnehjemsbarn. I tillegg har jeg i noen år vært sponsor for 2 barn på barnehjemmet Baan Jing Jai, som ligger litt utenfor Pattaya i Thailand. Jeg har hatt lyst til å gjøre mer, men har følt jeg ikke hadde kunnskapen eller kapasiteten til å gjøre noe.

I 2014 møtte jeg Kim Karlsen. Han jobbet på ett hotell jeg bodde mye på i forbindelse med jobb. Som det naturlig er så prater man litt sammen, og vi fant fort ut at vi hadde felles interesser når det gjelder ferieland. Så i januar 2015 møttes vi der nede. Jeg fikk da fortalt litt mer om dette med barnehjem osv. Kim lanserte derfor ideen om å gå ett hakk lenger. Starte en organisasjon. Jeg visste ingenting om dette, så Kim tilbydde seg å bli og organisere alt. Vi avtalte å møtes på Geilo i slutten av januar. Vi møttes på Ro Kro for en liten prat. Det tok vel ikke mer enn 5 minutter før det ble bestemt at vi startet opp. Og med min familie inn i styret, så ble organisasjonen stiftet 1. Februar 2015.

Så hva har skjedd i år 2015 som jeg er stolt av? Her skal jeg oppsummere kort:

 • Nettsiden ccthai.org og vår Facebookside ble lansert i Mars 2015
 • Besøkt barnehjemmet Baan Jing Jai og sett byggingen av nye barnehjemmet.
 • Sending av 300 kg klær i Mars 2015. Ankom Thailand og er nå delt ut til barnehjem og fattige landsbyer i Pattaya, Bangkok og Udon Thani.
 • Stor omtale i Hallingdølen ved Line Sandvik. Dette gjorde at mange i Hallingdal fikk kjennskap om oss.
 • Stor omtale i Thailands Tidende og Thainytt.no (Lenker til artiklene i bunnen av brevet)
 • Gjort avtale med barnehjemmet Chaiyapruk utenfor Bangkok om levering av klær og annen hjelp.
 • Totalt 2015: Levert ca. 500 kg klær til barnehjem. I tillegg medlemskapskontingent og donasjoner til en verdi av ca. 10000 kroner.
 • Møtte en nordmann i Cha-Am som donerte alt av innhold i et hus før det ble flyttet ut fra. Møbler/utstyr for langt over 20000 kroner ble levert til Chiayapruk Orphanage
 • Hatt møte med Chief/Ordfører i Nong Mek om donasjon av klær
 • Møte med Bang Sarey Resort og Hill Tribe Children om samarbeid med klær og utstyr
 • Vi har fått 40 følgere på Grasrotandelen. Dette er vi veldig takknemlige for. Og vi håper flere melder seg inn på våre vegne.

Og i Januar 2016 fikk jeg være med på den offisielle åpningen av Baan Jing Jai sitt nye barnehjem. Dere kan se en video av åpningen hos Pattaya Media Group (PMG). Jeg ble også intervjuet av Pattaya Media Group, så vi håper de kommer med en video i løpet av de neste månedene.

Med andre ord, fra Kim og jeg lanserte CCT i februar 2015, og frem til at Baan Jing Jai åpnet sitt nye barnhjem 9. januar 2016 har det skjedd voldsomt mye, ja mer enn vi noensinne kunne forvente.
Og som sagt mange ganger før, det startet så smått i 2009 – da jeg første gangen så ett skilt langs veien over det som var Baan Jing Jai.

2

Mye klær er blitt levert av venner og bekjente, men mottaket fra enestående sjeler stopper aldri, og vi har pr. i dag mer enn 1,5 tonn ferdig pakket i mitt hus på Geilo.

Så målet vårt i 2016 er å få bistand fra aktuelle aktører til å leie en container – helst 40 fots – slik at vi kan sende av gårde det vi har fått inn til nå, og få anledning til å utlevere dette.

Vi ser svært positivt på fremtiden for vår lille organisasjon som foreløpig består av 2 aktive personer i tillegg til styret – og som drives 100 % non profitt.

montervulkan

 

Takk til min høyre hånd og organisator, Kim Karlsen, som tar seg av absolutt alt papirarbeid/webside osv. Uten deg hadde jeg fortsatt med levering av 1 ekstra koffert pr. tur.
Takk til Vulkan Frisør v/ Thorunn på Geilo som tar imot alt av klær etc på Geilo.
Takk til Monter Geilo som sponser flyttekasser
Takk til Arnt Teigen Transport på Geilo som stiller med varebil ved behov.
Takk til Vestlia ResortDr. Holms HotellEpic Snowboardshop, Frisørsaks.noMartinsen LimousineWLT80s, Afterskilandslaget og Stena Line for donasjoner.

OG sist men ikke minst takk til våre styremedlemmer, min mor, Toril Haugeplass, tante Åse Borge og tante Jorunn Leirflaten som sorterer og står for pakking av det jeg får inn selv hjemme.

Via ekte bilder som viser at vi står for det vi gjør 100% og leverer personlig, samt reportasjer i Thailands Media, er det mange nå som ser hva vi driver med, og at Child Care Thailand er blitt kjent i Asia.
Nå håper vi bare at Norske firmaer også ser dette, slik at også vi kan få bistand til å sende en container i 2016 og årene som kommer, og kan bidra enda mer.

Hadde vi vært «kjendiser» eller millionærer så hadde jeg selv betalt for container – men slik er det dessverre ikke. Men vi gir oss aldri. Vi vet vi skal få det til, ting tar bare litt tid, selv om
2015 har fått over all forventing.

Nå ser vi framover og tenker positivt. Vi har fått ett nytt styremedlem i år. Det er Tina Jenwankit fra Fredrikstad. Hun har som oss en stor kjærlighet til Thailand og ønsker hjelpe de som trenger det.

12509474_1678968509044697_4144342752952697694_nTine Jenwankit (Midten). Styremedlem i Child Care Thailand

Tusen takk til alle medlemmer, grasrotdeltagere og dere som har donert noe. Vi er enormt takknemlige.

I tillegg vil jeg nevne at vi tar også imot donasjoner fra firmaer som ønsker å støtte vårt arbeid. Dette er viktig for å kunne besørge all transport som skjer i forbindelse med arbeidet. Vi kan også utføre nettsidebygging om det er behov for det.

Hilsen

Jan-Helge «Yanni» Haugeplass
Styreleder
Child Care Thailand Geilo

 

 

 

Bilder fra besøk i Desember: https://www.ccthai.org/en/gallery/december-2015/

Video fra PMG:  https://www.youtube.com/watch?v=1T6RWpsndj8

Generelle bilder: https://www.ccthai.org/nb/galleri/

Video fra mottak av klær: https://youtu.be/nQaTjRfziNA?list=PLxRyUhE9FH5BB6gOW1U1xxWrHqouPFmf4

Thainytt.no: http://www.thainytt.no/index.php?id=7496368886994310621

Thailands Tidende: http://thailandstidende.com/component/k2/item/2799-med-barneklar-i-bagasjen

 

Legg igjen en kommentar