Child Care Thailand

Ring oss: +47 95211268

Fra bloggen

En reise til Chaiyapruk Orphanage

Nå er tiden kommet til at vi kan fortelle om ett prosjekt som har pågått, helt siden vi ble nevnt i den thailandske avisen Thailands Tidende. Chaiyapruk Childrens Home har nemlig hatt en som ønsket støtte dem en stund.

WP_20151216_15_57_44_Pro

Vi ble kontaktet av en nordmann som hadde lest om oss og hva vi jobbet med. På grunn av flytting, hadde han ett helt hus hvor han hadde møbler og utstyr. Dette skulle de ikke ha med videre, så de ville gjerne donere det til noen som virkelig trengte det. Derfor tok de kontakt med oss, for at vi skulle sørge for at det kom i gode hender.

WP_20151216_09_30_50_Pro

Etter ca. 3 måneder med planlegging var dagen kommet. Vi hadde avtalt med både nordmannen og barnehjemmet om at lastebilen skulle møte kl. 1000 i Cha Am, for å frakte alt sammen. Når Yanni kom fram kl. 0930, så hadde de allerede lastet alt utstyret på lastebilen, slik at det bare var å starte reisen mot barnehjemmet. Som dere ser så inneholdt huset alt fra små lamper til madrasser og stoler. På mange barnehjem er madrasser og belysning ettertraktet siden dette er en luksus de ikke alltid kan tenke på til innkjøp. I tillegg var det blant annet golfutstyr og dykkerutstyr. Dette er nok ikke noe som er for barna, så barnehjemmet vil da sette opp en auksjon til inntekt for barnehjemmet.

WP_20151216_14_55_03_Pro

Etter mange timer, ankommer Yanni og Child Care Thailand, barnehjemmet Chaiyapruk sammen med lastebilen. Der møter Dr. Cleopandh oss med ett bredt smil om munnen. Heldigvis har også Rossi fra Thaiguide.no tatt turen for å hjelpe oss som tolk, slik at praten går lettere.

Gleden ble stor på Chaiyapruk Barnehjem når Yanni kunne overrekke en sjekk på 17700 THB, som tilsvarer halvparten av beløpet vi har fått inn av medlemmer og sponsorkroner. Pengene ble gitt direkte, da det gjør at ingen penger forsvinner i avgifter til bank i Norge og Thailand. Vi hadde håpet på mere, men siste året har den norske kronen blitt så svak, at beløpet vi gir ikke tilsvarer like mye som det ville gjort for bare 3 år siden. Men faste i troen, vil ikke dette være siste gang vi overleverer donasjoner til barnehjem. Faktisk skal vi også dele ut samme beløp til Baan Jing Jai om ikke lenge. Mer om det senere.

WP_20151216_15_25_30_Pro

I tillegg hadde Yanni med seg 3 esker med klær som dere har donert, som ble overlevert til Dr. Cleopandh.

Vi vil igjen takke familien til Svein for donasjonen fra huset, slik at Dr. Cleopandh får litt interiør til hjemmet. I tillegg vil vi også takke Rossi for hjelpen og Thailands Tidende som skrev artikkelen som gjorde dette mulig.

Nedenfor ser dere alle bildene fra denne begivenhetsrike turen. Det kan også sees i galleriet.

 

Legg igjen en kommentar