Child Care Thailand

Ring oss: +47 95211268

Fra bloggen

Besøk til Power of Love i Hua Hin

Power of Love in Hua Hin article in english will be added shortly.

Hua Hin ligger på andre siden av den thailandske bukta. Litt bagasje må med når Yanni og jeg endelig skal besøke barnehjemmet Power of Love Childrens Home i Hua Hin. Vårt styremedlem Tina har allerede vært her engang, slik at vi har fått vite at det er behov for hjelp også her.

2016-05-10 08.25.30

 

Kl 0800 om morgenen laster vi inni bilen og setter kursen mot Hua Hin. Fra Pattaya til Hua Hin tar det ca. 5 timer å kjøre, om trafikken er rolig. Vi var heldige denne gangen med trafikken, men bilen var så som så. Denne hadde sett bedre dager, så vi slet oss litt gjennom kilometerne, med tanke på at det var ca. 38 grader i skyggen.

Vel framme i Hua Hin, så sjekket vi inn på hotellet Jed Pee Nong Hotel i Hua Hin. Dette er et low-budget hotell, som også brukes av thaier. Grei standard for de som skal være der kun 1 dag eller 2. Prisen er på kr. 1300 THB, som gjør det levelig for oss.

Vi benytter dagen til å slappe av, mens vi kommuniserer med Power of Love om hva som er umiddelbart behov der som de trenger. Mat er det vi får beskjed om. Og det skal vi sørge for.

Dagen etter setter vi oss i en behagelig van med en veldig hyggelig sjåfør,som skal ta oss til barnehjemmet. Men først må vi innom markedet. Han kjører oss direkte til markedet hvor alle thaiene handler. Og det er vi glade for. Her kan vi handle for mer, siden det er billigere enn typiske «Foodland» eller på kjøpesenteret.

Det ble tilslutt 4 kg oksekjøtt, 8 kg svinekjøtt og 5 store kyllinger på ca. 3 kg hver. I tillegg kjøpte vi flere vannmeloner slik at de hadde litt snacks utover dagen.

Deretter setter vi kursen mot Power of Love Childrens Home. Dette er et relativt nytt barnehjem som er bygget av en grunder (Andrew Stocks) med lang fartstid i Thailand med forskjellige firmaer. I tillegg har en menighet bidratt stort. Barnehjemmet drives derfor på kristent grunnlag (Derav korset i logoen).

PowerOfLove00011

Når vi kommer dit, blir vi ønsket velkommen av alle barna, samt daglig leder, frøken Orasa. Hun er ansatt for å drifte barnehjemmet sammen med noen få andre ansatte. Det er 15 barn på dette barnehjemmet nå, men de har kapasitet til 45 barn. Håpet er at man får inn nok driftspenger til å kunne ta inn flere barn. Per dags dato taper de ca. 7000 kroner i måneden. Barnehjemmet eier selv både landet og bygningen, men strøm og vann er ikke billig i Thailand når man skal huse mange barn. Foreløpig får de dekket inn underskuddet av menigheten og venner av Andrew, men dette kan ikke gjøres for alltid. De håper derfor på faste bidrag per måned. 1 kroner donert er en krone mer enn de hadde før.

Ved ankomst, regelrett «lyser» øynene til barna opp når de får høre at vi har med klær, sko og leker til dem. Naturlig nok var det lekene som skapte mest interesse. De «kastet» seg over posen, så Orasa måtte si fra at de måtte ta det med ro. Alle kan leke med alt. Her deler de på alt de får inn. Men gleden var stor for lekene, som var donert av en reisebyrå-eier i Pattaya.

Deretter fikk vi en omvisning i bygget, samt fikk litt informasjon om hva ønskene deres er for fremtiden. Når vi sier «Dette er jo ett fint barnehjem» får vi ett kjapt og kontant svar fra Orasa: Vi kaller det ikke barnehjem, men hjem for barn. Vi ønsker at barna skal ha en så god, normal og sunn oppvekst. Derfor bør de bo så behagelig, eller bedre, som de ville gjort hjemme hos en vanlig familie. Da har de mindre bekymringer og vil kunne prestere bedre på skolen. Vårt håp er at barna som vokser opp her kan skaffe seg gode jobber rundt om i Thailand, slik at fremtiden deres trygges. Da vil de i tillegg ha mulighet til å komme tilbake til oss for å rettlede nye barn som trenger hjelp.

Vil her bemerke at i Norge sier vi barnehjem, kun fordi det er uvant å kalle det «hjem for barn». Orasa forteller oss at ordet barnehjem (orphanage på engelsk) er for henne et negativt ladet ord som setter en etikett på barnet. Det er derfor de heter Power of Love Childrens Home og ikke Orphanage.

Vi prater litt om løst og fast. Orasa lar oss også hilse på en som heter Bill. Han driver ett annet barnehjem ca 1 1/2 times tur unna. Dessverre måtte han dra hjem til Amsterdam pga en hendelse i familien. Men vi fikk visittkort, slik at vi kan besøke han neste gang vi kommer.

1 uke etter besøket vårt, får jeg en hyggelig melding fra Orasa. De har fortsatt mat i en uke til for det vi kjøpte. Det vil si at 4000 THB holder til mat for 20 personer i 2 uker. Det var godt å vite. I tillegg har gutta fått prøvd skoene vi hadde med. Og glade var de.

Om du ønsker hjelpe Power of Love Childrens Home, så kan dette gjøres på flere måter.

 • Besøke dem og ta med mat/leker. Ta kontakt med oss for å sette oppe en avtale. De kan besøkes alle hverdager.
 • Donere direkte over konto til barnehjemmet:
  • Kontonummer: 485-2-39195-8
   Navn på bank: Kasikorn Bank (Hua Hin Market Village Branch)
   Navn på konto: Power of Love by Mr. Andrew Stocks
   Swift code: KASITHBK
 • Donere direkte gjennom oss. Vi tar da med oss 100% av beløpet til dem. Deretter kjøper vi akkurat det de trenger på det tidspunktet.

PS: Andrew Stocks hadde ikke mulighet til å møte oss på barnehjemmet. Han møtte oss derfor litt senere i Hua Hin. Der la vi planer for fremtiden, hvorpå vi blant annet skal lage en helt ny nettside for dem, som vi tar ansvar for å drifte.

PowerOfLove00045
Fra venstre: Kuhn Orasa, Kuhn Andrew, Yanni, Kim

 

Legg igjen en kommentar