Child Care Thailand

Ring oss: +47 95211268

Fra bloggen

Mitt møte med Glory Hut Foundation

Glory Hut Foundation

  • for voksne med HIV/AIDS i Chon Buri, utenfor Pattaya. Adresse: Banglamung district; Chonburi province Thailand.

Jeg ble introdusert for Glory Hut hiv senter via en bekjent som hadde vært der tidligere i vinter, i forbindelse med ett bryllup som ble avholdt i deres kirke (Adoni Church).
(se bilde under). Han lurte på om jeg vi i CCT ønsket å bli ble dit, i så fall ville ha kjøre meg dit.
Det takket jeg ja til og turen vår dit tok en halv time med bil fra Pattaya når du kan veien, trange små sidegater som faktisk er best egnet for 4wd. Umulig å finne helt på egen hånd.
Vel fremme, det skulle vise seg å være ett lite sted, og svært enkle kår, og det skulle vise å bli i overkant emosjonelt tøft og møte de som bodde der. Dette var jeg ikke forberedt på.

Men vi (sjåfør og meg) ble høflig møtt av en Thai mann som het Mr. Dome, på Thai skriver man Khun foran navnet, når man skal være høflig.
Han snakket godt engelsk, og det viste seg at han også var en pasientene som bodde der, men han var på bedringens vei og jobbet nå i tillegg som frivillig for vise sin takknemlighet.

Vi spurte etter Leder (Khun Ponrsawan Khunkaw), hun var ikke til stede denne dagen. Så han ringte henne, og hun ønsket CCT varmt velkommen tilbake neste dag.

Men Dome viste oss rundt, og fortalte at Pornsawan Khunkaw er en pastor fra Adoni Church, som startet opp Glory Hut i 2010, en bitte liten organisasjonfor å gjøre sitt for å gi husrom/mat til enslige hjemløse voksne med hiv/aids viruset i dette nærmiljøet.
Totalt bor det 34 voksne her til enhver tid, som ellers er forevist samfunnet grunnet en sykdom/virus de har. I tillegg bodde det en ung jente på 20 år her, med sin datter på nå 9 mnd.

Det fins ingen økonomi til å gi de behandlingstilbud her, isteden får de daglig transport til lokale sykehus for å få medisiner/prøver og tilbake igjen. Pga. sin sykdom er de forevist fra å bo på sykehuset, og har derfor ingen andre steder å være.
Hos Glory Hut får den enkelte bo her i snitt 3-6 mnd. noen lenger eller til de er i stand til å ta vare på seg selv etter behandling. Det er mange hjemløse i lokalmiljøet som ønsker å få komme til Glory Hut, men av hensyn til plass mangel så er kapasiteten allerede full.

De små husene på området er malt i sterke farger for å skape litt varme og i hvert hus bor det 1-4 voksne, og flere i noen av dem. De har ingen AC eller bordvifter, og toalettene (5 stk) var plassert for seg selv, og med en liten «dusj» slange uten dusjhode.
Men de har 2 langbord og noen røde plaststoler, slik at de som ikke er sengeliggende,
kan spise måltidene sammen, foran ett lite utekjøkken der de har en «mor som lager mat».
De hadde også en liten men svært pent utsmykket kirke der, Adoni Church, her har de felles samling hver søndag kl. 10.00 for lokalsamfunnet.

Når jeg hadde fått sett stedet og takket for omvisningen, ringte jeg leder og takket for invitasjonen til å møte henne neste dag. Jeg spurte om de hadde behov for noen klær. Hun takket ja med glede på tlf. Da ringte jeg vår faste sjåfør med kallenavnet «Tuk» som bor i Sattahip.

Tuk er blitt vårt språklige bindeledd, og bistår med evt. innkjøpr når vi reiser rundt til de ulike hjemme som nå samarbeider med. Jeg spurte om hun ville kjøre innom Bang Sarey Nordic Resort som eies av driver av brødrene Birger og Arnstein Rustberggard. CCT har nemlig fått lov å bruke dette stedet som «lager» når vår container med 1000 kilo fordelt i 59 flytte-esker kom ned i mai 2016. Hun stilte opp neste morgen, hentet ut 7 esker med klær til voksne, som allerede fra pakkingen på Geilo tidligere, er nøye sortert og detaljert i forhold til innhold.  Hentet meg i Pattaya og vi kjørte tilbake til Glory Hut og fikk treffe Lederen Pornsawan. Eskene satte vi på langbordet og de ble åpnet de i fellesskap.

Og da fikk jeg igjen på vegne av CCT, oppleve det som virkelig er gleden av det vi som liten org. gjør, nemlig å drive med personlig innsamling og alltid personlig utlevering til noen som ikke eier noe. Det kan ikke beskrives med ord.

Blant de 34 voksne, fikk jeg også møte den unge jenta på 20 år, som bodde her med sin datter på 9 mnd. Hennes mor hadde jobbet på kjøkkenet her før, men hadde godt bort dessverre.
Hun hadde vært gift, men når datteren kom til verden, stakk thai mannen og hun måtte klare seg alene. Derfor har hun fått lov å bli boende her.
Jeg hadde da kun tatt høyde for klær til de voksne, så jeg fikk veldig vondt av henne og datteren, og ville prøve å finne på noe før jeg skulle hjem til Norge neste dag. Jeg hadde en koffert stående, med babyklær, bamser og noen leker, så jeg fikk «Tuk» til å bli med tilbake igjen slik at hun fikk den. (se bilder)

Før avreisen fra Glory Hut, ble jeg invitert inn i kirka hvor de holdt en bønn for meg på vegne av organisasjonen. Sjåføren min tok også noen bilder, og de så frem til nye besøk og klær til alle, og mat til daglig opphold dersom vi klarer å samle inn penger på nett til min neste tur.

THE GLORY HUT FOUNDATION
BANGKOK BANK
BRANCH: PATTAYA CITY
ACCOUNT NO. 484-4-15735-6
ACCOUNT NAME: THE GLORY HUT FOUNDATION
The Foundation Cottage glory
27/5 Moo 3 Chaiyapornviti Soi 29 Nongprue, Banglamung, Chonburi 20150.

Legg igjen en kommentar