Child Care Thailand

Ring oss: +47 95211268

Vår historie

Hvem er vi:

En liten veldedighetsorganisasjon som ble etablert 1 februar 2015 av Grunnlegger Jan Helge Haugeplass (Yanni) bosatt på Geilo, og medgrunnlegger Kim Karlsen bosatt i Gjettum.
Pr. 2018  har Kim trukket seg fra styret av private årsaker, mens noen nye er kommet inn.
Pr. 2018 har Organisasjonen 5 styremedlemmer, hvorav alle bor rundt Geilo og ellers i samme kommune.
Det er  Yanni`s mor Toril , og en venninne av henne, Eva Martinsen (som nå er blitt nestleder), de er også ansvarlige for all sortering og pakking av alt vi mottar av klær hjem til Yanni.
Nye styremedlemmer fra Geilo er Arild Sørvåg og hans Thailanske kone Pawinee Sørvåg – og Randi Frellumstad bosatt i Hol.  Det som i tillegg er svært positivt med å få med en Thailandsk dame, er at vi nå også vil kunne få oversatt all info på FB og vår hjemmeside til Thailandsk.
Øvrig er vi svært heldige og har veldig mange frivillige lokalt som stiller opp på kort varsel ved behov, noe vi er svært takknemlige for.
Også har vi ett hoved innsamlingspunkt på Geilo hos Vulkan Frisør v/ Torunn der man kan levere inn, også sorterer/pakker hun hjemme hos seg og leverer det til Yanni.

Vår postadresse er 3580 Geilo, i Bardølavegen 140 der vår Grunnlegger Jan Helge Haugeplass (Yanni) bor. Det er helt alt lagres frem til det blir sendt til Thailand.

Hva vi gjør:

Child Care Thailand jobber for å bringe klær og andre nødvendigheter fra Norge, til barnehjem i hele Thailand. Non-profit all the way! Frivillig arbeid

Hvordan startet det hele:  « ett gammelt slitt skilt langs veien – skulle endre på alt»
Det startet i 2009, Yanni var på ferie i Thailand/pattaya – og tok en taxi sightseeing for å bli litt bedre kjent med byen.  Han har alltid vært opp tatt av hvordan de lokale bor og har det, og ba sjåføren si fra om han så noe jeg burde se underveis.  Og så dukket det opp ett skilt langs veien, der sto det  «A home with a heart», og det var noe ved det skiltet som gjorde meg nysgjerrig.  Vi stoppet opp, og plutselig kom det noen barn springende sammen med en voksen dame – som skulle vise seg å være Leder for ett barnehjem med 75 barn.
Hun viste meg rundt, jeg prøvde å ta mange bilder, men det ble kun noen få – dette ble en emosjonelt tøff opplevelse.  Før jeg takket for meg, spurte hun høflig om jeg kom tilbake til Thailand igjen, ja sa jeg.   Så sa hun følgende:
Har du har noen barneklær liggende som ikke blir brukt, om du har ledig plass i kofferten så tas dette imot med stor takk.  Selvfølgelig sa jeg.  Når jeg skulle dra hjem så sa de på hotellet at om jeg kom tilbake dit neste gang, kunne jeg bare sette igjen en bag med sommerklær, så jeg slapp å ta de med hjem bare for å legge de i ett skap.
Og det gav meg ideen om at da får jeg jo ekstra god plass i kofferten, dersom jeg har en t-shirt eller to til overs.  Så jeg tok det rådet.

Vel hjemme igjen i juni 2009, tenkte jeg at jeg kunne annonsere på FB dersom noen har noe liggende, så kunne jeg fylle opp min koffert og ta dette med på neste ferie tur i desember.
Og det gjorde jeg,  men som ungkar og uten barn har jeg jo ingen formening om hva folk måtte ha liggende i skuffer/skap fra sine barn.  Fra jeg annonserte til jeg fikk første tlf. gikk det vel knapt 10 minutter til min store glede.  Vedkommende sa han hadde 2 kofferter stående som han ville jeg skulle se over.  Da tenkte jeg, wow – hva gjør jeg nå?  For min tanke var å fylle opp min egen koffert, og så har jeg plutselig 2 fulle kofferter med barneklær. Hm….

Jeg kontakte reisebyrået jeg bruker, og søkte om å få ta en 1-2 ekstra kofferter da. Jeg fikk lov til å ta med 1 koffert, noen ganger 2 siden det var til ett godt formål. Og jeg har feriert der 2 ganger i året (desember og mai).  Men innsamling via FB er overveldende, så sommeren
2014 hadde jeg ett lager hjemme på ca 600 kg.  Utenom alt som jeg hadde fått med meg.

Som nevnt, jeg har i mange år levert ca. 20 kg med klær i en koffert til barnehjem, hver gang jeg har reist til Thailand. Som enslig følte jeg at jeg med dette bidro litt til en bedre hverdag for barnehjemsbarn. I tillegg har jeg i noen år nå vært sponsor for 2 barn på barnehjemmet Baan Jing Jai, som ligger litt utenfor Pattaya i Thailand. Jeg har hatt lyst til å gjøre mer, men har følt jeg ikke hadde kunnskapen eller kapasiteten til å gjøre noe.

I 2014 møtte jeg Kim Karlsen. Han jobbet på ett hotell jeg bodde mye på i forbindelse med jobb. Som det naturlig er så prater man litt sammen, og vi fant fort ut at vi hadde felles interesser når det gjelder ferieland. Så i januar 2015 møttes vi der nede. Jeg fikk da fortalt litt mer om dette med barnehjem osv. Kim lanserte derfor ideen om å gå ett hakk lenger, også fordi jeg nå hadde så mye klær lagret hjemme.  Men kun om jeg var interessert i det.
Han forslo at jeg burde starte en organisasjon, noe jeg ikke visste noe om.
Men Kim sa at han ønsket å bli med på dette, og i såfall organisere alt av web/markedsføring.
Vi avtalte å møtes på Geilo i slutten av januar.  Jeg måtte bare komme med ett Navn på org.
Vi møttes på Ro Kro for en liten prat. Det tok vel ikke mer enn 5 minutter før det ble bestemt at dette gjør vi. Og med min familie inn i styret, så ble organisasjonen stiftet 1. Februar 2015.
Og vi ble samtidig registrert under Lotteritilsynet – slik at vi ble en del av Grasrotandelen.